Este unul dintre cele mai apreciate uleiuri de masline din lume.
Uleiul AGOURELEO - este un ulei nefiltrat, superior celui extra-virgin, presat la rece, produs din masline culese manual inainte de a ajunge la maturitate. Maslinele pentru acest ulei sunt culese maxim 2-3 zile pe an. Este un ulei rar, produs in cantitati limitate. Unul dintre motivele pentru care Agoureleo este foarte apreciat este faptul ca are un gust superior uleiului de masline „obișnuit”. Aroma caracteristica si usor picanta a acestui ulei, aciditatea redusa, gustul fructat bogat și proaspat sunt doar cateva dintre trasaturile sale unice. Bucatari de top, cunoscatori si gurmanzi din intreaga lume recunosc uleiul Agoureleo ca fiind cel mai bun ulei de masline.
Agoureleo este un ulei care se foloseste la finalizarea unor preparate culinare chiar inainte de servire, pentru a le conferi mai multa savoare ( de exemplu pe salate, peste, fripturi etc). Nu este un ulei pentru gatit ( termic) !
Zona provenienta din regiunea Mirabello - Lassithi zona de est a insulei Creta.
Face parte din gama producatorului cu acelasi nume, premiat anual la numeroase competitii internationale de profil la nivel mondial.